Algemeen

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is een numeriek label dat aan apparaten wordt toegekend die zijn verbonden met een netwerk dat het Internet Protocol gebruikt voor communicatie. Het identificeert de host en zijn locatie. Er zijn twee types IP-adressen: IPv4 en IPv6.

Wat is HTML?

HTML (Hypertext Markup Language) is een standaard taal die wordt gebruikt om webpagina's te maken. Het bestaat uit elementen die de structuur en opmaak van de inhoud van een webpagina bepalen. Het is de basis van alle webpagina's.

Seo

Wat zijn OpenGraph (og) tags?

OpenGraph tags zijn een verzameling meta-tags die informatie geven over een webpagina aan sociale mediaplatformen, zoals de titel, beschrijving en afbeelding. Ze stellen de pagina in staat om correct weer te geven te worden wanneer deze wordt gedeeld op sociale media, met een voorbeeldafbeelding en titel.

Wat is structured data?

Structured data is een manier om extra informatie over een webpagina aan zoekmachines te geven door gebruik te maken van een gestandaardiseerd formaat om de zichtbaarheid in zoekresultaten te verbeteren.

Wat is Metedata?

Metadata is informatie die in de code van een webpagina zit, maar niet zichtbaar is voor de gebruiker. Het bevat bijvoorbeeld details zoals de titel van de pagina, een beschrijving van de inhoud en trefwoorden die met de pagina geassocieerd zijn. Deze informatie wordt gebruikt door zoekmachines en andere software om te begrijpen waar de webpagina over gaat en hoe deze moet worden geïndexeerd. Door relevante en accurate metadata te verstrekken, kun je er voor zorgen dat je webpagina's correct geïndexeerd en weergegeven worden in zoekresultaten.

Website

Wat is een CMS?

Een CMS, of Content Management System, is een softwaretoepassing die gebruikers in staat stelt om digitale inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en video's, te creëren, beheren en publiceren zonder dat er veel technische kennis nodig is. Dit kan websites, blogs en andere soorten online platforms omvatten. Een CMS bevat vaak een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers inhoud kunnen toevoegen, bewerken en verwijderen, evenals toegang en machtigingen voor gebruikers kunnen beheren. Het bevat vaak ook tools om multimedia te beheren, zoals afbeeldingen en video's, en om inhoud te optimaliseren voor zoekmachines.

Wat is een Favicon?

Een favicon is een klein icoon dat een website representeert en verschijnt in de adresbalk, tabbladen en bladwijzers van de browser. Het wordt gebruikt om gebruikers snel de site te laten identificeren en een consistente branding te creëren.

Wat is een responsieve lay-out?

Een responsief ontwerp is een ontwerpbenadering waarbij een website of toepassing automatisch zijn opmaak en inhoud aanpast aan de grootte en oriëntatie van het apparaat of scherm waarop het wordt weergegeven. Hierdoor is de site gemakkelijk te gebruiken op een breed scala van apparaten, waaronder desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones. Responsief ontwerp betreft meestal het gebruik van CSS-mediaspecificaties en vloeiende rasterindelingen om de opmaak aan te passen naarmate de schermgrootte verandert.

Email

Wat is een SPF?

SPF staat voor "Sender Policy Framework". Het is een e-mailauthenticatiemethode die is ontworpen om e-mailspoofing te detecteren en te voorkomen, een veelvoorkomende tactiek die wordt gebruikt door spammers en phishers. SPF stelt domeineigenaren in staat om aan te geven welke mailservers gemachtigd zijn om e-mails namens hun domein te versturen.

Wat is een DKIM record?

DKIM staat voor "DomainKeys Identified Mail". Het is een e-mailauthenticatiemethode waarmee de ontvanger van de e-mail kan controleren of deze daadwerkelijk is verzonden door het domein dat het beweert te zijn, en of deze niet is gewijzigd tijdens het transport.

Wat is een DMARC

DMARC staat voor "Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance". Het is een e-mailauthenticatie- en rapportageprotocol dat voortbouwt op SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail) om e-mailfraude, phishing en spoofing te helpen voorkomen.

Beveiliging en hosting

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL-certificaat is een digitaal certificaat dat een veilige, gecodeerde verbinding tussen een website en een browser van een gebruiker opzet. Het wordt gebruikt om de website te verifiëren en de verzonden gegevens te beveiligen, en wordt meestal uitgegeven door een certificeringsinstantie. Het maakt gebruik van het HTTPS-protocol mogelijk.

Wat is hosting?

Hosting is een dienst die door Agency8 wordt verleend waarmee individuen en organisaties hun website toegankelijk kunnen maken op het internet. Dit omvat meestal het opslaan van de website-bestanden op een server en het verstrekken van een internetverbinding zodat deze bestanden door gebruikers kunnen worden bekeken via hun webbrowsers. Als hostingprovider zal Agency8 vaak extra diensten bieden zoals e-mailhosting, domeinregistratie en websitebouwtools.

Wat is 2-factor(2FA) login?

Two-factor authenticatie (2FA) voegt een extra stap toe aan het inlogproces door een gebruiker te verplichten een code te verstrekken die naar hun mobiele apparaat is verzonden of door een app is gegenereerd, naast hun wachtwoord, voor extra beveiliging en bescherming tegen ongeoorloofde toegang tot het account.