Wat is 2-factor(2FA) login?

2-factor login (2FA) is een extra beveiligingslaag die wordt gebruikt om de identiteit van een gebruiker te verifiëren. Het voegt een tweede stap toe aan het inlogproces, naast het invoeren van een wachtwoord. De tweede stap kan bijvoorbeeld een verificatiecode zijn die naar een mobiel apparaat wordt verzonden via een sms of een code die wordt gegenereerd door een app zoals Google Authenticator. Deze code moet worden ingevoerd voordat toegang wordt verleend tot het account.

Dit soort authenticatie helpt om te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang tot een account, zelfs als een hacker het wachtwoord heeft verkregen. In geval van een wachtwoord hack, de hacker zou nog steeds niet in staat zijn om toegang te krijgen tot het account zonder de verificatiecode, die alleen naar het mobiele apparaat van de echte eigenaar wordt verzonden. Dit maakt 2-factor login een zeer effectieve manier om accounts te beschermen tegen cyberaanvallen en identiteitsdiefstal.