Wat zijn OpenGraph (og) tags?

OpenGraph-tags zijn een set meta-tags die aan de head van een HTML-document kunnen worden toegevoegd om informatie over een webpagina te verschaffen aan sociale media-platforms. Deze tags stellen sociale media-platforms in staat om een rijke voorvertoning van de pagina weer te geven wanneer deze op het platform wordt gedeeld. Deze voorvertoning kan informatie bevatten zoals een titel, beschrijving en afbeelding, wat kan bijdragen aan een verhoogde doorklikratio en betrokkenheid bij de inhoud.

De meest gebruikte OpenGraph-tags zijn:

  • og:title: deze tag wordt gebruikt om de titel van de webpagina op te geven. De titel wordt gebruikt als kop voor de voorvertoning op sociale media-platforms.
  • og:description: deze tag wordt gebruikt om een korte samenvatting van de webpagina op te geven. De beschrijving wordt gebruikt als samenvatting voor de voorvertoning op sociale media-platforms.
  • og:image: deze tag wordt gebruikt om een afbeelding op te geven die de webpagina vertegenwoordigt. De afbeelding wordt gebruikt als voorvertoning op sociale media-platforms.
  • og:url: deze tag wordt gebruikt om de URL van de webpagina op te geven.
  • og:type: deze tag wordt gebruikt om het type inhoud van de webpagina op te geven, zoals artikel, video of muziek.
  • og:locale: deze tag wordt gebruikt om de taal en het land van de inhoud van de webpagina op te geven.
  • og:site_name: deze tag wordt gebruikt om de naam van de site waar de webpagina zich bevindt op te geven.

Door OpenGraph-tags toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat uw webpagina's op de best mogelijke manier worden weergegeven wanneer ze worden gedeeld op sociale media-platforms, wat kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid en meer verkeer naar uw site kan leiden.