Wat is Metedata?

Metadata is informatie die in de code van een webpagina zit, maar niet zichtbaar is voor de gebruiker wanneer ze de pagina bekijken in hun webbrowser. Deze metadata wordt gebruikt om aanvullende informatie over de webpagina te verstrekken, zoals de titel, beschrijving en trefwoorden, die door zoekmachines, browsers en andere software kunnen worden gebruikt om de inhoud van de pagina te begrijpen en te interpreteren.

Voorbeelden van metadata zijn de title-tag en de meta-tag. De title-tag wordt gebruikt om de titel van de webpagina op te geven, die meestal wordt weergegeven in de titelbalk of tab van de browser en ook wordt gebruikt door zoekmachines als titel van de pagina in zoekresultaten. De titel moet een bondige, beschrijvende samenvatting zijn van de inhoud van de pagina en uniek zijn voor de pagina.

De meta-tag wordt gebruikt om aanvullende metadata over de webpagina te verstrekken, zoals een beschrijving van de inhoud en trefwoorden die geassocieerd zijn met de pagina. De -tag heeft verschillende attributen die kunnen worden gebruikt om verschillende types metadata op te geven. Bijvoorbeeld, het "name"-attribuut kan worden gebruikt om de naam van de metadata op te geven en het "content"-attribuut kan worden gebruikt om de waarde van de metadata op te geven.

Houd er rekening mee dat zoekmachines en andere software de metadata gebruiken om de inhoud van de pagina te begrijpen, dus het is belangrijk om relevante en accurate metadata te verstrekken om ervoor te zorgen dat uw webpagina's correct worden geïndexeerd en weergegeven in zoekresultaten.